Onze studiekeuzecoaches staan de komende tijd klaar om jou online te helpen bij het maken van een studiekeuze.
Wil je meer informatie over online StudieKeuzeAdvies of direct een vrijblijvend intakegesprek plannen? Neem dan contact met ons op via 088 – 3926353.
De keuze voor de juiste studie kan verdraaid lastig zijn. Dat merken eindexamenscholieren vaak op het moment dat ze zich serieus gaan oriënteren op hun vervolgopleiding. Wanneer jij al gestopt bent met een opleiding of erover denkt te stoppen met een studie, weet jij nog veel beter hoe lastig een studie kiezen kan zijn.
Bij StudieKeuzeAdvies ga jij met een persoonlijke en ervaren studiecoach aan de slag om dit keer wél de juiste studiekeuze te maken. Je ontdekt in vier bijeenkomsten wie je bent, wat je kan en welke studiemogelijkheden er zijn. We richten ons volledig op het einddoel, de studiekeuze. Echter kijken we ook naar de invulling daarna, waaronder: beroep, carrière en werkomgeving. Aan het eind van het traject heb jij deze keer wél een passende studiekeuze gemaakt! Het is ook mogelijk om de trajecten online te volgen, uiteraard afhankelijk van jouw wensen en behoeften. Lees hier meer over online StudieKeuzeAdvies.
Het beste alternatief voor open dagen en andere voorlichtingsactiviteiten die voorlopig geen doorgang vinden gezien de huidige maatregelen.
Ons traject is bewezen effectief: 92% van de studiekiezers die bij ons een traject volgt gaat gemotiveerd door naar het 2e jaar van de gekozen studie. Daarnaast worden onze studiekeuzecoaches beoordeeld met een 8,8!
Wanneer je een traject bij ons start, ontvang je nu ook de Keuzegids met een online licentie. In de Keuzegids 2021 worden honderden mbo-, hbo-, wo- en masteropleidingen in Nederland vergeleken. Hiermee maken we het kiezen van de juiste studie een stuk eenvoudiger!
› De Keuzegids is de enige echt onafhankelijke consumentengids die de kwaliteit van alle opleidingen beoordeelt en vergelijkt
› Beschrijving van alle opleidingen en toelatingseisen
› Krijg inzicht in baankansen en startsalarissen
› Alle informatie op één plek!
StudieKeuzeAdvies maakt gebruik van de Persoonlijkheidstest en de Studie Interesse Test van TalentFocus.
De unieke persoonlijkheidstest is speciaal ontwikkeld voor jongeren die een MBO-, HBO- of WO-studie willen kiezen en is wetenschappelijk verantwoord, gebaseerd op de Big-Five theorie.
De Studie Interesse Test meet daadwerkelijk de interesse in studie-inhoud. In deze test is informatie verwerkt over de studie-inhoud van meer dan 400 HBO & WO studies en 200 MBO-4 studies. De test is adaptief en past zich aan de antwoorden van de leerling aan.
Het allerbelangrijkst: heb je een verkeerde studiekeuze gemaakt, realiseer je dan dat er geen man overboord is. Het voelt misschien als het eind van de wereld, dat is het niet. Dat neemt natuurlijk niet weg dat een studie die niet passend blijkt te zijn erg vervelend is. Gelukkig zijn er best dingen te regelen. Want geloof het of niet: als jij één keer – of zelfs meerdere keren – een verkeerde studiekeuze hebt gemaakt heeft dat voordelen. Door je verkeerde keuze heb je al de nodige ervaring opgedaan. Ervaring die wij bij StudieKeuzeAdvies inzetten om samen met jou dit keer wél de juiste studiekeuze te maken.
Volgens ons heb je dus bepaalde voordelen als je al eens eerder een (verkeerde) studie hebt gekozen. Ten eerste dankzij de ervaring die je meebrengt. Je hebt al een tijdje op een Hogeschool of Universiteit rondgelopen dus je weet hoe het werkt. Tentamenperiode op de Uni of de Hogeschool? Jij hebt het meegemaakt. Wat is een werkgroep? Weet jij al. Hoe gaat een hoorcollege in zijn werk? Niets bijzonders. Kortom, als “opnieuw studiekiezer” zijn er enorm veel zaken die jij al weet. Vergelijk jezelf eens met de persoon die je was toen je net van de middelbare school afkwam. Je mag dan in eerste instantie een verkeerde studiekeuze hebben gemaakt, de ervaring die je op die niet-passende studie hebt opgedaan is onbetaalbaar tijdens het opnieuw kiezen van een studie. En wel de juiste studie.
Jij wilt een studie kiezen, wat doet StudieKeuzeAdvies tijdens een keuzetraject voor jou? Een betere vraag is: wat doet StudieKeuzeAdvies sámen met jou? Jij gaat een nieuwe en passende studie kiezen, wij zijn er voor de ondersteuning en de begeleiding. We gaan kijken naar wie jij bent, en wat je kunt. We betrekken je interesses en je toekomstbeeld bij de studiekeuze en we kijken samen met jou terug naar je eerdere verkeerde studiekeuze.
Met name voor studenten die opnieuw kiezen zit er vaak een knelpunt bij het stukje ‘verleden’. Je hebt immers al eens gekozen en dat was helaas geen succes. Dat je daardoor bewust of onbewust spanning ervaart bij het idee dat je weer een belangrijke keuze moet maken is logisch. Bij StudieKeuzeAdvies zijn we gewend om studenten te begeleiden die zich in deze situatie bevinden. Juist daarom hebben we het “opnieuw kiezen-traject” opgesteld. Met dit programma is de kans op succes bij het kiezen van een opleiding bijzonder groot.
Misschien denk je bij het lezen van deze tekst wel: ‘allemaal leuk en aardig, dat opnieuw kiezen. Maar bij mij is het allemaal net wat lastiger.’ Dat zijn gedachten die vooral opkomen bij studenten die vaker dan één keer een verkeerde keuze hebben gemaakt. Om maar direct duidelijk te zijn: wanneer je twee, drie of zelfs vier keer eerder een studiekeuze hebt gemaakt, en het bleek steeds niet de juiste te zijn dan moet er in elk geval wat veranderen.
Herken jij jezelf hierin? Ook met deze situaties hebben we bij StudieKeuzeAdvies voldoende ervaring. Ben je het zat om een verkeerde keuze voor een studie te maken en heb je de moed al bijna opgegeven? Je bent niet de enige met dit probleem, en je bent zeker geen hopeloos geval. Samen met je eigen studiekeuzecoach zetten we je op het goede spoor.
Kies in het menu een locatie bij jou in de buurt of neem vrijblijvend contact op voor een gratis intake gesprek.
De ene leerling let er misschien helemaal niet op, de andere maakt zich er zorgen om: het bindend studieadvies in het hoger onderwijs.
1 mei was de inschrijvingsdeadline voor een nieuwe opleiding. Na deze aanmelding, is het tijd voor de verplichte studiekeuzecheck, ofwel: matching.
Studeren en tegelijkertijd relevante werkervaring opdoen: het klinkt als een perfecte combinatie maar is niet de beste uitkomst voor iedereen.